درخواست ۲۰ نهاد حقوق بشری از بایدن برای مقابله با سرکوب اعتراضات در ایران
۲۰ سازمان حقوق بشری از رییسجمهوری آمریکا خواستند برای مقابله با سرکوب اعتراضات مردمی در ایران، جنایتهای جمهوری اسلامی را در کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل مطرح کند.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، در رابطه با اعتراضات سراسری در ایران در صفحه توییتر خود نوشت که با فعالان حقوق بشر و زنان ایرانی درباره چگونگی حمایت آمریکا از «معترضان شجاع» در ایران گفتوگو کرده است.
ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم گفت که جمهوری اسلامی تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر را طی سرکوب خونین اعتراضات کشته است و افزود: «به هماهنگی با متحدان و شرکای خود درباره چگونگی واکنش به سرکوب خونین معترضان و خشونت حکومتی علیه زنان در ایران ادامه خواهیم داد.»
رابرت مالی، فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران نیز با اشاره به ادعای جمهوری اسلامی پیرامون نقش ایالات متحده و اسرائیل در اعتراضات ایران گفت: «مقامات ایرانی، آمریکا را مقصر (اعتراضات) میدانند، اما ما هیچ کاری نمیتوانستیم برای برانگیختن چنین شجاعتی میان مردم ایران انجام دهیم یا چنین خشمی نسبت به دولت آنها ایجاد کنیم.»
همزمان ۲۰ سازمان حقوق بشری از رئیسجمهوری آمریکا خواستند برای مقابله با سرکوب اعتراضات مردمی در ایران، جنایتهای جمهوری اسلامی را در کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل مطرح کند.
این نهادها خواستار اقدامات عملی در حمایت از معترضان ایرانی شده و تاکید کردند که مردم ایران در شرایط پیش رو به حمایت آمریکا و کل جامعه جهانی نیاز دارند.
در همین حال شبکه «ایران اینترنشنال» گزارش داد کمیته روابط خارجی مجلس سنای آمریکا با هدف حمایت از آزادی جهانی اینترنت در حال بررسی یک طرح است. طبق این طرح وزیر خارجه آمریکا ملزم میشود برای گسترش اینترنت آزاد در جهان، طرحی جامع تهیه کند.
این طرح همچنین از وزیر خارجه آمریکا خواسته در راستای حمایت از اینترنت آزاد در جهان، کشورها و مناطقی را که به دلیل قطع مداوم اینترنت تحت سرکوب قرار دارند، اولویتبندی کند.
در واکنش به این شرایط، وزارت خزانهداری آمریکا اعلام کرد که مجوزی جهت معافیت تحریمی در زمینه توسعه خدمات اینترنتی برای ایرانیان تصویب کرده است.
همزمان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیهای از معلمان سراسر ایران خواست از روز شنبه ۱۶ مهر تا پایان هفته، کلاسهای درس را به «کرسیهای آزادیخواهی و عدالتطلبی» تبدیل کنند.
این شورا همچنین ضمن درخواست همراهی معلمان از جنبش اعتراضی مردم ایران، از همه طبقات و نخبگان خواست اعتراض خود را به «ظلم سیستماتیک و بیعدالتیهای حاکمیت، بلندتر و رساتر از همیشه طنینانداز کنند.»
شورای هماهنگی فرهنگیان با هشدار به سرکوب حکومت اعلام کرد: «اگر حاکمیت بخواهد به روند سرکوب دانشآموزان و دانشجویان و جوانان و قاطبه ملت ادامه دهد، این شورا اعلام تجمعات اعتراضی و خیابانی را در دستور کار قرار خواهد داد.»