سئویل سلیمانی در کنفرانس پارلمان اروپا :دولت در هر سطحی فعالان ائتنیکی را تحت فشار قرار میدهد
سئویل سلیمانی فعال مدنی آذربایجانی و مبتکر هشتک #منوفارسی که از طرف انجمن دفاع از حقوق بشر آذربایجانیها در ایران (اهراز) در کنفرانس به چالش کشیده شدن تبعیض علیه اقلیت ها در ایران در پارلمان اروپا شرکت و برخی از موارد نقض حقوق بشر علیه ملت آذربایجان را بیان کرده است.
خانم سلیمانی در بخش از سخنرانی اش عنوان کرده است که ” ایران به عنوان یکی از کشورهای چند اتنیکی خاورمیانه حقوق اقلیت های اتنیکی را به رسمیت نمی شناسد. این حقوق شامل حقوق فردی و جمعی اقلیت های اتنیکی برای حفظ و حفاظت از حقوق زبانی آنها را شامل می شود. یکی از مصادیق عمده نقض حقوق شهروندی در نظام آموزشی است که ابزار تحصیل به زبان مادری باید بدون قید و شرط قابل دستیابی برای همه باشد. تورکها به عنوان بزرگترین گروه اقلیت اتنیکی کشور، نه تنها قربانی سیستم تک زبانهشدهاند بلکه اقلیت بودن در جنبه های مختلف زندگی شامل اقتصاد، فرهنگ، حقوق و آموزش را جرم انگاری شده، تحت تأثیر ظلم سیستماتیک قرار گرفتهاند…”
این فعال حقوق زنان آذربایجانی در بخش دیگری از سخنانش به مشکلات و موانع مرتبط با انتخاب اسامی تورکی کودکان و سیستم آموزشی تک زبانی (فارسی) اشاره کرده و اعلام نموده است : “هنگامی که یک نوزاد ترک متولد می شود، خانواده با روند پیچیده قانونی و بوروکراتیک انتخاب نام ترکی برای فرزند خود دست و پنجه نرم می کند. به عنوان مثال، انار یکی از کودکانی است که به دلیل نام ترکیاش، پس از گذشت هفت سال، هنوز شناسنامه ندارد. بسیاری از کودکان ترک در حالی که در نبرد سختی برای حق داشتن شناسنامه با نام ترکی مواجه میشوند، در سنین ۵ یا ۶ سالگی با تست بسندگی فارسی نیز مواجه می شوند به دلیل اینکه زبان فارسی تنها زبان رسمی کشور است…”
این مبتکر هشتک #منوفارسی در خصوص وضعیت زندانیان مدنی سیاسی آذربایجان نیز خاطر نشان کرده است : ” عباس لسانی، علیرضا فرشی، اکبر نعیمی و توحید امیرامینی از جمله فعالان ترک آذربایجانی هستند که به دلیل حمایت از حقوق مدنی ترکها در ایران با محکومیت های طولانی زندان مواجه شدند. در حالی که فهرست و اسامی به این فعالان محدود نمی شود، مهم است که بدانیم نه تنها دولت در هر سطحی به فعالین اتنیکی ظلم می کند، بلکه در مواردی زمانی که وضعیت سلامتی یک فعال زندانی در خطر است، اجازه درمان به آنها داده نمیشود بنابراین، در کشوری که به طور سیستماتیک تکزبانگی و نژادپرستی را ترویج میکند، حقوق اقلیتهای اتنیکی به موضوع حقوق اولیه بشر گره خورده است، زیرا همانطور که در حال حاضر صحبت میکنیم، روزبه پیری به دلیل بیماری کرون معده ،به عنوان یک فعال مدنی ترک زندگیاش در خطر است. جان او هم بعنوان یک فعال اتنیکی و هم به عنوان یک انسان، بدون هیچ گونه امکانات مناسب در زندان در خطر است.”