انتشار فیلمی از عقد موقت یک دختر ۹ ساله با یک جوان در شهرستان بهمئی استان کهگیلویه و بویراحمد در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است. در این فیلم دختری بسیار کم سن و سال پای سفر عقد آنهم موقت با یک جوان نشسته است و عدهای نیز منتظر جواب بله این کودک نشستهاند.
کاربران شبکههای اجتماعی به نقل از فرد انتشار دهنده، این فیلم را متعلق به شهرستان «لیکک» بهمئی از مناطق گرمسیر کهگیلویه و بویراحمد میدانند. سایتهای محلی هم نوشتهاند که «اگر فرض را بر صحت ماجرا بگذاریم که باید تاسف خورد به حال واحدهای فرهنگی و البته افرادی که اجازه این جنایت را دادهاند.»
آنها نوشتهاند که «ازدواج کودک در این سن و سال آنهم ازدواج مدتدار و موقت، فقط به یک جنایت شبیه است و بس و قطعا اگر این مسأله محلی از راستی و درستی داشته باشد باید به جد مقابل آن ایستاد.»
ایران در سال ۱۳۷۲ با مصوبه مجلس به کنوانسیون حقوق کودک ملحق شده است.
وزارت امور خارجه از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۸ به نمایندگی از دولت، امور مربوط به اجرای مفاد کنوانسیون را نظارت و گزارشهای ادواری را تنظیم و ارسال میکرد.
وزارت دادگستری هم از دیماه ۱۳۷۷ با مصوبه دولت به عنوان مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک، تعیین شده و کار خود را در این حوزه آغاز کرده است.
با تصویب آیین نامه مرجع، شورای هماهنگی متشکل از نهادهای دولتی و غیردولتی مرتبط تشکیل شد و دبیرخانه مرجع شکل گرفت.
روز گذشته نیز محمود عباسی، دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک از لزوم اقدام جدی در کشور برای جلوگیری از ازدواج کودکان سخن گفته بود.
عباسی گفته بود که «مسئولان و مدیران فرهنگی و علما باید برنامهریزی دقیقی برای کنترل ازدواج زودهنگام داشته باشند تا فرهنگسازی در این خصوص صورت گیرد.»