ایران را از ریاست مجمع اجتماعی سازمان ملل برکنار کنید چهار سازمان حقوق بشر آزربایجانی؛
چهار نهاد حقوق بشر آزربایجانی به نامهای جمعیت حقوق بشرآزربایجان «ارک»، «سازمان حقوق بشر آزربایجان»، انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آزربایجانی در ایران «آداپ»، انجمن حقوق بشر مردم آزربایجان در ایران «اهراز» با انتشار بیانیههای جداگانه به انتساب ایران بعنوان ریاست نشست مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل اعتراض کردند.
این چهار سازمان حقوقبشر آزربایجانی از جامعه جهانی و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته اند، ریاست علی بحرینی سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو به مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر سازمان ملل را لغو کنند.
در قسمتی از بیانیه جمعیت حقوق بشر آزربایجان «ارک» ضمن مخالفت با این انتساب آمده است: «…زیرا ایران حقوق بشر را در تمام عرصه ها از آن جمله حقوق ملل غیر فارس را زیر پا می گذارد و به منشور جهانی حقوق بشر پایبند نیست جمعیت ارک همراه با سایر مدافعان حقوق بشر تمام تلاش خود را بکار خواهد برد که ریاست ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر لغو گردد…».
در بخشی از بیانیه سازمان حقوق بشر آزربایجان دیگر نهاد آذربایجانی نیز آمده است: «…تعدادی از وکلای دادگستری که نام سیدمحمدرضا فقیهی و مصطفی نیلی نیز در بین ایشان مطرح بوده است، طی یک شکوائیه ۲۲ صفحهای و با بیان دلایل متقن و انضمام نظریات کارشناسان مستقل در مرداد ماه ۱۴۰۰ تحت عنوان «تسبیب در قتل غیرعمد بیش از یکصد هزار نفر از مردم ایران و سواستفاده از مقام و قدرت و عدم اجرای قوانین مملکتی در روند مبارزه با ویروس کرونا» از سیدعلی خامنهای، حسن روحانی(رئیس جمهور پیشین) و اعضای وقت ستاد ملی کرونا شکایت نمودند که منجر به بازداشت و محکومیت وکلا گردید. این وکلا به «دادخواهان سلامت» مشهور گردیدند.
با عنایت به چنین سابقهای و با توجه به اینکه رهبر و مسئولان حاکمیتی در ایران با سیاستهای نادرست خویش موجب قربانی شدن مردم در روزهای همهگیری کرونا شدهاند، نماینده ایران بر چه اساسی رئیس و مسئول بررسی نقش تکنولوژی در مهار همه گیری کرونا با رویکرد حقوق بشری خواهد بود؟
آیا این به معنای لوث مفاهیم ونهادهای حقوق بشری نیست که نماینده رژیمی که در مرگ و قربانی شدن شهروندان خود دست داشته است و حتی دادخواهان این عرصه را سرکوب، بازداشت و زندانی کرده است، به عنوان رئیس این مجمع انتخاب شود؟..»
در بخشی از بیانیه انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آزربایجانی در ایران «آداپ» آمده است:
«…علیرغم این واقعیت که جامعه جهانی به اندازه کافی از این موارد نقض جدی حقوق بشر اطلاع دارد، اجازه دادن به نماینده ایران برای رهبری یکی از شاخه های شورای حقوق بشر سازمان ملل غیرقابل قبول است. انجمن دفاع از زندانیان سیاسی آزربایجانی در ایران (آداپ) از جامعه جهانی را به حمایت از اقلیتهای اتنیکی و زنان در ایران فرا میخواند و از جهان آزاد میخواهیم که ریاست ایران بر مجمع اجتماعی شورای حقوق بشر مسدود و لغو کند.»
انجمن حقوق بشر مردم آزربایجان در ایران «اهراز» نیز که به همراه ۱۲ سازمان حقوق بشری دیگر با انتشار بیانیه ای این انتساب را محکوم کرده است در این خصوص همرا با دیگر نهادهای حقوق بشری امضا کننده نوشته اند: «سازمان ملل و کشورهای عضو نباید اجازه دهند جمهوری اسلامی ایران مجمع اجتماعی سازمان ملل را به سخره گرفته و اعتبار این نهاد را تضعیف کند. اکنون کشورها باید این شکست را جبران کنند. آنها نباید اجازه دهند جمهوری اسلامی ایران کنترل مجمع اجتماعی سازمان ملل متحد را در دست بگیرد و از افتخارات ناروا مرتبط با عملکرد رئیس گزارشگر برخوردار شود.»